La toti de fata si viitori Sanatate !Din motive prezentate anterior.Astazi:
dsalageanuAparent nu ar trebui ca
dsalageanu sa fie subiect al unei “restituiri”, deoarece a fost presedinte in exercitiu pina acum citeva zile.
Ar trebui sa imi fie mai usor sa il prezint, deoarece suntem din aceasi generatie eR insa, o sa vedeti si voi:
Realitatea e complexa. E complexa, dom-le.. Sincer, consider prezenta ca fiind cea mai dificila si complicata “restituire” pe care o am de facut.
dsalageanu a fost prieten cu Marius Ovidius, si viceversa. Au realizat impreuna unele proiecte (cum ar fi
Sinagoga eRomana), in altele au colaborat si, intr-o vreme, aveau amindoi un spirit deschis si “glumet” pe care si-l manifestau prin presa din eRomania. Aveau un fel de cod comun de simboluri si de comunicare, impartaseau idei si opinii (cam la fel ca si Pippin si Merry.
https://www.youtube.com/watch?v=bUp3xNTbHIM&feature=related)
dsalageanu si-a inceput timpuriu cariera politica (cu o scurta perioada in PMR), in eRoU, fiind apropiat de Dura_Lex si Shadow Figure, dar si de majoritatea membrilor acestui partid (in cadrul caruia a realizat, de asemenea, multe).
Tot de timpuriu a devenit membru al Soimilor Patriei, unitate militara in care amintirea sa este, in continuare, pretuita.
A eCreat notiunea de
Deterence, l-a introdus pe smif in
”neuitare” si ne-a
invatat toate tehnicile posibile de a continua sa jucam eR impotriva “ochiului de soacra” al nevestelor.
Bine, a mai facut multe alte lucruri dar nu este loc pentru toate aici.
A fost un mare jurnalist al eRomaniei iar ziarul sau,
BBC World Service, a ajuns unul dintre cele mai cunoscute din eR.
Are atitudini stranii despre disciplina, [url=http://www.erepublik.com/en/article/mobilization-and-discipline-will-win-the-war--598282/1/20 ]la inceput[/url] si
mai tirziu, care il recomanda ca o persoana ordonata. Bine, nu ne referim la celebrul
ciorap.
Problemele incep odata cu trecerea lui spre eUGD, din functia de candidat la presidentie al unui important partid de opozitie (la a carui reconstructie a participat serios si el).
Acest pas (atit de interpretat de toata lumea) a fost urmat de un
gest cel putin ciudat si, care a creat mari bulversari.
Odata cu intrarea in eUGD devine MoFA al eRomaniei, pozitie din care scrie celbrul
articol prin care ii invata pe rusi tactici noi de sah, adaptate pentru strapungerea apararii Alehin (totusi a uitat replica celebrului sahist rus: “... nu poti deveni un mare maestru decat daca ti-ai constientizat greselile si neajunsurile”). Renunta la aceasta functie imediat dupa anuntarea internationala a acestui TO “oficial” impotriva eRusiei (credem ca a facut-o pentru a se pregati de alegeri).
Continua sa fie bine dispus si sa organizeze
trasee turistice. Intre timp il mai
ataca putin pe Dumoras, ca tot a fost numit Ministru al Apararii de smif (dar nu, eUGD nu a fost impotriva unei guvernari democratice). In fine, Dumoras se retrage si va fi numit MA prietenul nostru TaviTav.
Ca fost MoFA face o
prezentare a situatiei, ce ii va fi utila mai tirziu in relatia cu eUngaria, si le spune
povesti lui Quicksilver si Kovackoko.
In sfirsit, din februarie 2009 devine presedinte al eRomaniei, cu o
viziune cam SF (cu autostrazi Q5 si alte girafe) iar intreaga discutie devine mai ... interesanta, chiar de la
anuntarea candidaturii - de atunci il suspectez ca e somer (sau a trecut pe conserve
.
Mandatul incepe cu
informari frumoase, insa eLumea se misca in jurul nostru. Asteptam toti ca Guvernul sa lucreze, avem incredere. Nici eUngurii nu au stat degeaba, se pare (o fi de la paprika sau cine stie), asa ca ne trezim cu
Baby Boom. Asta e doar prima dintr-o serie de noi termeni si expresii pe care eR le-a invatat cit timp in eRomania era presedinte
dsalageanu (urmeaza
morisca).
Urmeaza un
chef banatean, intr-o zi de
Vineri 13. O zi importanta, urmata de propunerea de
pace pentru 1 Gold, facuta eUngariei.
dsalageanu inca are timp de
explicatiisi de
Programul National de stimulare a Productivitatii.
Incep
razboailele si ... iar
razboaiele.
Apoi, apar frinturi ale
the biger picture si explicatii ale celebrei
moristi.
Deja suntem la al doilea mandat de presedinte (aici am fost si eu contracandidat, asa ca aveti un motiv in plus sa ma considerati subiectiv – desi l-am
Omagiat) pe care
dsalageanu il cistiga lejer, printr-o simpla
solicitare.
Abia acum incepe adevarata lupta, abia acum incepem sa pierdem teritorii, sa ne enervam, sa ne spameze ungurii (si noi pe ei), sa....
Grele vremuri si, evident, durerile personale se transfera asupra celui ce conduce. Dezamagiri si frustrari personale sunt corelate cu presedintele. Ma rog, am senzatia ca a existat si o lipsa de coordonare, de autoritate si de strategie dar ... cel putin eu, citeodata am si exagerat acuzele.
Asa am intrat intr-o noua epoca, a razboaielor ... civile, purtate de civili (asa cum Ombrone, ex MoFA in Italia, numea TO-urile eBombe atomice) si intre civili, a moristilor si TO-urilor cotidiene.
Acum, ca a venit vara, sper sa reusim sa ne intilnim la Geen Dragon pt ca, de atitea ori mi-am promis sa ne intilnim insa, pina acum nu am reusit. Salutari Dragos.
Toate cele bune, tuturor !
Maniu